Gij&ik Bier

In augustus 2013 heeft Café Gij&ik een eigen speciaalbier op de markt gebracht: Gij&ik Bier. Dit exclusieve biertje is uitsluitend verkrijgbaar in Café Gij&ik. Gij&ik Bier is een amberkleurig bier van hoge gisting met 7,5 % alcohol, een volle en licht kruidige smaak met een vleugje sinaasappel. Gij&ik Bier staat voor een jong, hip en smaakvol bier. Een biertje dat je samen drinkt, gij en ik.

Ontstaan

Ondanks het brede assortiment aan speciaalbieren werd er door de eigenaren van Café Gij&ik, Peter, Gijs en Rik, toch nog iets gemist: een bier dat door alle drie deze heren, met hun uiteen lopende smaken, lekker gevonden zou worden. In hun zoektocht naar ‘het allerlekkerste biertje’ zijn ze uiteindelijk bij een kleine brouwerij, net voorbij de Belgische grens uitgekomen. Deze brouwer bood de mogelijkheid om samen met Peter, Rik en Gijs het bier te ontwikkelen. Uitgangspunt was een: ‘speciaal maar wel doordrinkbaar bier met een volle en herkenbare smaak.’ Na een lang proces van voornamelijk veel proeven, iets waar de heren naar eigen zeggen ‘niet bepaald slecht in zijn’, is uiteindelijk het Gij&ik Bier ontstaan. Zaterdag 24 augustus 2013 was het zover: in Café Gij&ik is er geproost met het eerste flesje Gij&ik Bier.

Proeven

Het Gij&ik bier is verkrijgbaar bij Café Gij&ik, waar het met een glimlach wordt geserveerd in een bijpassend glas.